Recept na domací veganskou smetanu
12. 3. 2017
Hodně lidi tvrdí, že veganské produkty jsou příliš drahé. Ale co takhle si je udělat sami doma? Rostlinná smetana se pohybuje okolo 39 – 80 kč. Což není zrovno málo. My jsme si pro vás připravili recept na pořádně tučnou
veganskou smetanu, kterou můžete pak použít do polévek, omáček či jiných pokrmů. V lednici vydrží maximálně 2 dny.
Ingredience:
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku kvalitního strouhaného kokosu
Postup:
Stačí smíchat ovesné vločky s kvalitním strouhaným kokosem v poměru 1:1 a zalít je zhruba stejným objemem vody. Poté je necháme nabobtnat. Nejlépe přes noc, ale na rychlé použítí stačí horkou vodou a počkat pár minut. Poté směs rozmixujeme a přecedíme přes plátýnko. A rostlinná smetana je na světě. Smetanu uchovejte nejlépe ve sklěněné dóze (například z jogurtu). Díky škrobu na ohni bude krásně houstnout a kokos dodává plnotučnou chuť.
Ušetříme tak hodně korun a zároveň nespotřebujeme mnoho obalů.